|
|
Dries Geebelen (5 WEWI8) wint Vlaamse Wiskunde Olympiade
|
|
|
Tijdens het schooljaar 2001-2002 namen 9341 leerlingen van de derde graad van het middelbaar onderwijs uit Vlaanderen deel aan de Vlaamse Wiskunde Olympiade.
Onze 16-jarige Dries Geebelen uit Hoeleden, leerling van het vijfde jaar Wetenschappen – Wiskunde 8u van het OLV-instituut, ASO is
één van de drie eindlaureaten. Op zijn einddiploma kreeg hij een speciale vermelding omdat hij nog maar in het vijfde jaar zit. Dat belooft voor volgend jaar…
Normaliter zou Dries ons land vertegenwoordigen op de internationale Wiskunde Olympiade maar omdat hij
in 't vijfde jaar zit kan dit niet doorgaan.
In januari 2001 vond de eerste ronde plaats in de eigen school. Een vijftal leerlingen van de derde graad en twee van de tweede graad werden geselecteerd voor de tweede provinciale ronde aan de VUB. In de finale bleef Dries alleen over voor de derde graad. In het totaal bleven er nog 63 kandidaten over van de 9341 Vlaamse deelnemers.
Dries vindt het een uitdaging om iets te kunnen oplossen dat anderen niet kunnen. Hij heeft duidelijk een wiskundeknobbel. Hij zegt nu al dat hij later een studierichting zal kiezen met veel wiskunde.
Het OLV-instituut is heel fier dat Dries deze prestigieuze prijs gewonnen heeft en wenst hem van harte proficiat.
Nog enkele weetjes :
- het logo van VWO werd in 1985 gecreëerd door de Heer Luc Fraussen, leraar aan het Onze-Lieve-Vrouwe-instituut, Broekstraat
31
- Sinds de start van VWO in 1984 hebben het Immaculata-Instituut ASO, het Onze-Lieve-Vrouwe College en sinds 1998 het Onze-Lieve-Vrouwe-instituut deelgenomen aan de VWO. Onder de kundige leiding van Mevrouw Cassiman Chris en De heer Torbeyns André hebben ze elk jaar minstens een finalist
gehad
- Twee jaar geleden hadden we ook al een leerling die bij de drie besten behoorde. Joep Demey, 6 WEWI8 was toen ook laureaat voor de internationale Wiskunde Olympiade.
Om te eindigen willen we nog een uitspraak van de filosoof John Locke in zijn Second Reply to the Bishop of Worcester meegeven :
Mathematical proofs, like diamonds, are hard as well as clear, and will be touched with nothing but strict reasoning.
© kvr
|
|
|